Welkom op de nieuwe Toluna website!

Welkom Test & Vote leden!

Toluna.com komt in de plaats van Test & Vote. Uw lidmaatschap informatie en punten zjn automatisch overgeboekt naar Toluna. U hoeft niet langer te wachten op een uitnodiging om uw mening te geven! Log in met uw Test&Vote gebruikersnaam en wachtwoord en vertel de wereld wat u denkt!

Wat kunnen Toluna leden doen op de site?

 • Beantwoord onderzoeken! Hoewel we grote veranderingen hebben aangebracht op de site, zijn de online onderzoeken nog steeds belangrijk op Toluna; u kunt binnenkort uw eerste uitnodiging ontvangen.
 • Creëer polls: polls zijn gesloten vragen met een vooraf vastgesteld aantal mogelijke antwoorden. Polls kunnen een enkele keus antwoord of meerkeuze antwoorden hebben. Klik hier om een poll te creëren.
 • Creëer meningsonderwerpen: meningsonderwerpen zijn open vragen, leden kunnen hun mening geven in een vrije tekst vorm. Klik hier om een meningsonderwerp te creëren

U kunt YouTube video’s of foto’s van andere bronnen toevoegen aan uw polls en meningsonderwerpen – en gezien de Toluna gemeenschap draait om de polls en meningsonderwerpen door de leden gecreëerd kunt u er zoveel maken als u wilt.

 • Geef uw mening: U kunt uw mening geven over alle meningsonderwerpen op de website. Elk lid kan reageren op welk meningsonderwerp dan ook op de website.

Leer Toluna kennen

Om u te helpen om de site beter te leren kennen, zijn er verschillende online bronnen die u kunt raadplegen:

 1. De Toluna QuickTour geeft een duidelijke uitleg over hoe u de site kunt gebruiken en geeft daarnaast handige tips; wij raden aan dat u de gebruiksvoorwaarden goed doorleest.
 2. De FAQ is een goed bron van informatie, het geeft antwoord op de meeste gestelde vragen van Toluna leden.
 3. De Blog is de beste manier om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de Toluna gemeenschap. U kunt te allen tijde de blog lezen door op de link onderaan de webpagina te klikken. Of u kunt de ‘News’ link gebruiken op de website of direct aanmelden op de RSS feed.
 4. Onze Privacy Beleid en de Gebruiksvoorwaarden op de website geven alle wettelijke informatie en kan op elk moment bezocht worden door te klikken op de link onderaan de webpagina
 5. Contacteer Toluna: als u geen antwoord kunt vinden op uw vraag dan kunt u altijd contact opnemen met Toluna door hier te klikken.

Wat als eerste te doen?

Er zijn een aantal activiteiten die wij u aanraden om mee te beginnen op de site:

 1. Thema Enquêtes: in deze kleine onderzoeken vragen wij u aanvullende informatie te geven over uzelf. Deze informatie stelt ons in staat onze service beter af te stemmen op uw voorkeuren en verhoogt de kans dat u uitgenodigd wordt voor online enquêtes. Elk thema enquête wordt met 300 punten gecrediteerd en u ontvangt een eenmalige bonus van 2000 punten wanneer u ze allemaal heeft afgerond. Klik hier om uw thema enquêtes in te vullen of krijg toegang ertoe via het ‘U’ menu op de website.
 2. Profiel en account instellingen: update uw profiel foto, persoonlijke informatie en account instellingen door hier te klikken. U kunt ook uw instellingen wijzigen in het ‘U’ menu.
 3. Bekijk de inhoud van de website: Uw thema enquêtes zijn ingevuld, uw profiel is bijgewerkt….tijd om polls en meningsonderwerpen te beantwoorden! Er zijn verschillende manieren om interessante polls en meningsonderwerpen te vinden op de site:
 • Gebruik de ‘Onderzoeken’ link in de toolbar, hier kunt u klikken op recent of populair
 • U kunt ook de link Onderzoeken gebruiken om polls en meningsonderwerpen op categorie op te zoeken. Klik hier om de categorie lijst te zien.
 • U kunt de zoekbar in de rechter bovenhoek gebruiken.
 • Terwijl u de inhoud bekijkt zult u waarschijnlijk de tags opmerken, deze staan onder elk zoekopdrachten aangegeven, klik erop om verwante polls en meningsonderwerpen te bekijken.

Hoe kan ik Toluna punten verdienen en wat kan ik ermee doen?

Toluna Punten zijn virtuele valuta waarmee onze leden worden beloond voor verschillen activiteiten. Deze punten kunnen ingewisseld worden voor cadeaubonnen en loterijtickets. Klik hier om uw puntenoverzicht te bekijken of klik hier om uw punten in te wisselen.

Er zijn verschillende manieren om Toluna punten te verdienen:

 • Er worden punten toegekend aan de polls en meningsonderwerpen waarop veel gereageerd wordt. Dit Sociale Beloning systeem wordt uitgelegd in de QuickTour.
 • Wanneer u promoveert naar een volgend niveau wordt u beloond met een hoeveelheid punten afhankelijk van het niveau. Door middel van een systeem op de website waarmee andere leden u sterren kunnen toekennen, wordt besloten of een lid promoveert. U kunt uw niveau bekijken op de Home Page na inloggen. Voor een gedetailleerde uitleg zie de QuickTour.
 • Het schrijven van meningen van meer dan 80 woorden levert punten op. De punten worden elke maand gecrediteerd en pas nadat de meningen zijn bekeken door ons team.
 • Het beatwoorden van de gesponsorde polls levert u punten op.
 • Het afronden van uw Thema Enquetes.
 • Het beantwoorden van online enquêtes.
 • Het uitnodigen van vrienden op Toluna.

Hoeveel punten kan ik verdienen met elke activiteit?

– Zie de QuickTour voor een overzicht van de hoeveelheid punten u kunt verdienen door te promoveren naar een volgend niveau. NB. de hoeveelheid punten die u per maand kunt ontvangen is 15.000 punten per maand

– Het schrijven van een mening van meer dan 80 woorden levert 100 punten op (ook hier geldt een maximum van 5000 punten per maand)

Gesponsorde polls: 15 -150 punten per poll, afhankelijk van de gestelde vraag.

Thema Enquêtes: 300 punten per onderzoek en een eenmalige bonus van 2000 punten wannaar u ze allemaal beantwoord heeft..

 • Online enquêtes: 3,000 – 15,000 punten of meer (afhankelijk van de lengte van het onderzoek)
 • Uitnodigen van een vriend: 500 punten (gecrediteerd wanneer vriend de registratie afrondt

Zoals u kunt zien, er zijn verschillende dingen te ontdekken op Toluna; we hopen dat u de nieuwe site leuk zult vinden en kijken ernaar uit uw gedachten, opmerkingen en aanbevelingen te horen!

Tot ziens op de site!

Avner & het Toluna Team

Advertenties
%d bloggers liken dit: